Saturnus Inghite Soarele Primordial

•  

Timpul trece si uit sa scriu despre ultimul concert de zile mari la care am luat parte. Metal Gates este un festival care a adunat in Quantic trupe din toate zonele: in prima zi headlinerii au fost Saturnus, a doua zi Swallow the Sun si in ultima azi Primordial.

Am inceput cu Saturnus care au atins cele mai joase note ce probabil pot avea loc la un concert de metal. A fost intunecat si depresiv, ei canta de obicei la ore tarzii din noapte, au terminat pe la 1. Mai multe despre concertul lor a scris Ana aici.

A doua zi am ajuns in Quantic cand au inceput finlandezii de la Swallow the Sun, tare si in forta, cu un sunet puternic si destul de bun. Deci, daca sunetistul e bun poate sa faca si minuni intr-o sala cu ecou si acustica de obicei foarte proasta.

Era un prilej foarte bun sa-i ascult pentru ca erau pe lista mea demult, dar pur si simplu n-am prea avut cand sa-mi plec urechea supra lor. Asa ca au fost o surpriza placuta. Parca era o alta versiune a trupei My Dying Bride … ceva mai concentrata pe death metal, riff-uri si instrumente. Cu linii melodice ba extrem de calme, ba mai intense, au jucat un doom metalic complet, cu voci foarte joase.

Intamplator sau nu, vocalul avea un tricou cu Nick Cave and The Bad Seeds pe el, din turneul la care fusesem si eu cu doar cateva zile inainte.

In rest, sunetul si atmosfera tocmai buna de leganat capetele pe alcool, i-as revedea cu placere oricand.

Ziua urmatoare am fugit din bar de la recitalul de coveruri al lui Austin direct in Quantic la preferatii mei Primordial.

Black metal la foc deschis, cu folk metal intr-adevar, dar folk-ul e subtil, e celtic si are valoare artistica. Nu-ti canta despre cuceririle stramosilor ci despre filozofiile lor. Sunetul din pacate a revenit iar la capcitatea mai redusa a salii. Dar asta n-a oprit spiritele sa se desfasoare, berea sa curga si pletele sa sara.

Si asa s-au terminat trei zile de festival. Pacat ca n-am reusit sa ajung la mai multe trupe de acolo, dar in ceea ce priveste capetele de afis, a fost un Metal Gates reusit.

Scris de: Ciprian , 5 decembrie 2017

Ultima modificare: Ciprian , 9 decembrie 2017


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.