Kultur Shock, we come to take your jobs away!

•  

Pus pe baut si petrecut am plecat marti seara in Control pentru o alta tiganiada punk-rock la un concet cu nomazii de la Kultur Shock. Ca de obicei cand intri in localul asta inafara de afisul cu concetul de la intrare nimic nu tradeaza desfasurarea evenimentului. Ai spune ca intri acolo la fel ca in orice alta zi. Asta pana treci in zona de cantari live. Dar cand sa trecem in zona asta constatam ca usile acolo erau cam inchise desi era ora 9, ora la care era anuntat si concertul, asa ca am mai stat o vreme in zona de playlisturi alternative a barului care nu e rea deloc. Fata de alte baruri bucurestene din sfera asta a amuzicii alternative care repeta aceleasi piese pana la devalorizare si apoi pana la repulsie, Control-ul are meritul sa nu te enerveze cu aceleasi piese puse la nesfarsit.

Pana la urma s-a dat drumul in zona scenei unde am mai petrecut o vreme vrobind despre una si alta, trecand de la o bere la alta, asteptand sa inceapa showul. Pe la 11 au aparut si cei de la Kultur Shock pe scena in aplauze pe inregistrarea corului din Revolutionary Intro… dar pentru ca se auzea foarte prost vocalul a facut semn sunetistului sa-l inchida si au intrat cu piesa mea favorita de la ei God Is Busy May I Help You! Am sarit in fata strigand cu toata lumea gggod is busy! may I help you? Se sarea la greu, era foarte misto si se anunta o petrecere pe cinste. Gino vocalul a salutat publicul spunand ca aici, in Bulgaria, si in general prin Balcani se simte mereu acasa. Au continuat un sir de cantari din ultimul album Ministry of Kultur, Kultura-Diktatura si We Come to Take Your Jobs Awey! titlu care mi se pare foarte sugestiv pentru un album care ia la misto biblia si religia, rasismul si mai ales inganfarea tarilor mult prea ‘civilizate’ cotropite de imigranti. Se topaia energic pe folcor balcanic, tiganesc, oriental in ritm de gipsy punk… si uneori cu ceva acorduri metal.

kultur shock gypsy punk

Desi petrecerea era in toi pentru ca nu pot rezista cand ma cheama buda, am dat o fuga la baie si m-am intors cu inca o bere pe care am impartit-o cu gurile insetate din jur. In fata zapaceala continua si nimeni nu parea sa oboseasca. Vin Don’t Shut Me, Mujo Kuje, cantecele despre Sarajevo, Instambul, traditionala Tutti Frutti reanimata, Duna, si-am prins pe camera si-o bucata scurta din Tango.Se canta in tiganeste, franceza, bulgara, bosniaca, turceste si mai stiu eu ce limbi… folclor multicultural in spiritul balcanic si dus mai departe pe punk-rock in engleza. Kultur Shock sunt adunati din Bulgaria, Bosnia, Indoenzia si America dar imi place cum isi promova ideologiile anarhiste & antirasiste prezente din abundenta in versurile lor pe asa numitul gypsy punk.

Vine Gino Loves You, House Of Labor iar la un moment dar esponsabila cu saxofonul din formatie tine un solo vocal care lasa pe toata lumea cu gura cascata. La Horse Thief sar iar ca ars si revine zapaceala in fata scenei unde un pusti in care se impingea toata lumea era amuzant de tulburat neantelegand ce atat pogo.

Spre final Srdan vocalul trage concluzia ca nicodata concertele pe scene mari nu se compara cu cele dintr-un club, opinie care o impartasesc pe deplin. Fata de Bordello, mi-a placut ceva mai mult concertul asta pentru ca a fost mai personal, mai direct si mai aproape. Se striga la bis si foarte reusita piesa Zumbrul incheie concertulul spre deliciul publicului. Trupa s-a prezintat la final si a iesit in aplauze de pe scena iar pe mine m-au convings sa iau un tricou pe care scrie mare Kultur Shock.

Postat în:

Cronica de concert

|

Etichete:

Scris de: Ciprian , 9 aprilie 2011

Ultima modificare: Ciprian , 7 iulie 2012


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.