GDR baga rep!

•  
Grupul de Rezistenta

Grupul De Rezistenta – B52, 22 nov 2012

De mult nu mi s-a mai intamplat sa am o zi atat de buna cum am avut joi. Si totul a inceput cum nu se putea mai prost. Am ajuns la munca la ora 14 si am avut de infruntat toata ziua fanfaronada gaunoasa a poporului stelist. Imi smulgeam parul din cap la gandul ca urma sa stau la munca 12 ore si ma gandeam cu groaza la un eventual scenariu in care ar trebui sa suport si dupa meci bancurile, laudele si declaratiile sforaitoare ale colegilor mei care tin cu cea mai iubita echipa.

Grupul de Rezistenta

Din fericire n-a fost cazul. Mai mult decat atat, am castigat si 200 de lei la pariuri si am reusit si sa evadez mai devreme decat scria in program. La ora 00:40, am primit un sms de la ursu in care imi spunea ca GDR urmau sa inceapa recitalul in 10 minute. Profitand de deruta totala si de doliul general, am sters-o englezeste si m-am suit in primul taxi care mi-a iesit in cale (cu care ocazie am fost jecmanit de rechinul de la volan, care n-a vrut sa puna ceasul).

Am ajuns in B52 la timp ca sa prind finalul celei de-a doua piese din program, “Baga rep”. Am bagat si eu repede o bere si m-am strecurat aproape de scena. Am aproximat prezenta din sala la vreo 200 de persoane, lucru confirmat si de oamenii de la intrare care incasau birul. Atmosfera era una de veselie generala, lumea dadea din cap, ridica mainile si tinea isonul baietilor de pe scena, adica Brugner, K-Gula, Stoe Toxxic si Naigh’ba, acompaniati la platane de DJ Dox si DJ Undoo. Desi nu face parte din GDR, si-a mai facut de cap pe scena si Norzeatic, adica Vexxatu’ Vexx, salutat cu urale de public de fiecare data cand lua microfonul.

Grupul de Rezistenta

Show-ul a fost exceptional, s-a auzit perfect, langa scena era un ecran unde au fost proiectate diverse videoclipuri GDR si nu numai. Mi-a placut mult faptul ca GDR-istii se distrau pe scena, se vedea faptul ca se simt foarte bine si ca le place atmosfera. Au bagat toate hiturile lor, adica “N-ai tu treaba”, “1 la suta”, “N-ai cu cine”, “Plastic” etc. Ca supliment natural au presarat show-ul si cu piese clasice, din perioada de aur a hip hop-ului romanesc (cel putin pentru mine), adica “Supersonic”, “Pace Cartierului”, “Dreptul la vorbire” si (punctul culminant) “R.A.N.S. partea doa”. Pe deasupra au bagat si “Secretul din gradina”, ca sa fie treaba treaba. Au remarcat si ei cu bucurie ca si dupa atata amar de vreme (10-15 ani!!!) lumea inca mai stie versurile. Cel mai bucuros insa am fost eu, pentru ca din ’97-’98, de cand am inceput sa ascult R.A.N.S.-ul,  am ajuns si eu la un concert sa-i vad pe clasici. Daca apuc sa-i vad si pe Deceneu, Piele et co. si pe Rimaru, pot sa mor fericit.

Grupul de Rezistenta

Dupa concert am schimbat doua, trei vorbe cu K-Gula, Brugner si ceilalti, remarcand cat de treaba si simpatici sunt. Am mai ras o bere si am sters-o satisfacut spre casa. Sper sa mai merg la astfel de evenimente culturale, pentru ca m-am simtit foarte bine. Ii multumesc ursului ca m-a batut la cap cu mesaje pana am acceptat sa vin.

P.S. era sa uit, pe scena a urcat de doua ori si Praetor. I-am zis si lui dupa concert, omul are o voce exceptionala, da clasa multor vedete de la noi care se sparg in giguri pe la tv. Am vazut si eu acum ca s-a reinfiintat Verita Saga, sper sa ajung si eu la un concert de-al lor, sa-l ascult pe Praetor pe mai mult de doua piese.

Scris de: sorin , 25 noiembrie 2012

Ultima modificare: ursu' , 25 noiembrie 2012


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.