Funeralii intunecate si satanice in Quantic

•  

Aseara, avand chef de ceva metale fie si black, mi-am tras in picioare bocanii de scandal si concert nergu, si am plecat in Quantic unde i-am gasit la inceputul show-ului pe Carach Angren. As fi vrut sa-i prind pe romanii Syn Ze Sase Tri, nu stiam ca avem asa ceva la noi, trupa romaneasca de black metal sinfonic, foarte interesant, sper sa-i vad data viitoare.

Dar cum nu le poti avea pe toate, m-am pus sa-i ascult pe olandezii de la Carach Angren, pe care ii mai vazusem cu cateva luni in urma la Rockstadt. In fundal era afisat mare un artwork cu o casa sinistra si parasita, care sugera ca gazduieste atrocitatile ce urmau in piese. Pentru o trupa de black, Carach Angre au un sound destul de cristalin, care iti capteaza repede atentia.

Totul se desfasoara doar cu instrumentele de baza necesare: un set de tobe, o voce, o chitara, si clapele sinfonice care joaca rolul dominant si conduc liniile melodice. Cam toate piesele sunt naratie teatrala si ritmurile se schimba de multe ori intr-o piesa, in functie de intensitatea si scena momentului. Urmarindu-i, incepi sa ai senzatia ca te uiti la un film horror muzical. Orchestatia tine suspansul sau socul mementului, povestirile continand multa violenta si groaza, asa cum era de asteptat. A fost si un wall of death reusit, si toata prestatia cu totul a fost una reusita.

Si dupa o pauza ca intre actul I si actul II, s-a schimbat decorul si pe scena au urcat in aplauze headlinerii serii, Dark Funeral. Avalanse si rafale peste rafale de chitari au navalit in cele peste o mie de urechi din sala. Soladtii satanici, imbracati in armuri black impunatoare, au inceput sa imprastie fum si sunetul ‘row’ specific. Vocalului ii atarna pe tot pieptul o cruce intoarsa mare si frumoasa de lemn.

Au facut si o dedicatie, din partea trupei catre toti preotii din Romania: Nail Them To The Cross! Si au curs versuri satanice si blasfemii, riff-uri diabolice si urlete de exorcizare timp de o ora si jumnatate.

Nu degeaba anul asta trupa a fost boicotata in Romania de mai multi preoti si asociatii crestine. Mi se pare ca au venit in cea mai potrivita tara din Europa, unde e plin ochi de cruci si sfinti si preoti si biserici, si tara asta ar trebui satanizata putin. Ar trebui ca toate trupele satanice sa vina si sa revina in valuri la noi iar si iar, sa de-sfinteasca odata tara asta inrgopata in evul mediu. Daca e vre-un loc in care trebuie sa lupte cu dusmanul lor aici e, pe taramul nesfarsitelor traditii medievale, care au loc fix ca si acum 500 si o mie de ani, fara sa fie alterate de nici o schimbare.

Asa ca, astaptam cu doua degete nealaturate ridicate, mai multe trupe satanice in Romania!

(PS: Video-ul cu trupa Carach Angren a fost preluat de pe youtube si postat de mahmur.info)

Scris de: Ciprian , 10 decembrie 2016

Ultima modificare: Ciprian , 10 decembrie 2016


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.