Dead Kennedys in Quantic

•  

Da, s-a intamplat saptamana asta in Quantic. Nu mi-a venit sa cred de prima oara cand am auzit ca s-ar putea intampla, dar s-a intamplat. Din pacate marti seara, avand mai mult de lucru, am reusit sa ratez cu succes Dead Ceausescus :-( Stiu proiectul asta de ani de zile, i-am urmarit la cateva concerte despre care n-am apucat sa scriu pe aici .. fac o atmosfera spectaculoasa din coveruri old school punk cantate in romana … si se imbraca de obicei in utecisti, iar odata s-au imbracat si s-au machiat chiar in ceasusesti morti si ne-au dat sa mancam coliva la finalul concertului. Fac show ca lumea si erau perfecti pentru warm-up la concertul asta.

In fine, mi-am luat hainele de scandal … am ajuns dupa ce s-a terminat si m-am intalnit cu Radu, Ana si rezidentii barului Victor si Vali. Am intalnit si o multime de oameni de pe la bar si aiurea. Poate prea devreme, au urcat pe scena si legendarii Dead Kennedys. Cumva ma asteptam sa-l vad pe Jello Biafra dar din cauza unor diversiuni cu trupa se pare ca are alte 3 trupe punk si nu sunt sanse de revenire la DK. Actualul vocal avea o statura si dinamica potrivita sa-i joace rolul lui Jello Biafra, a reusit sa pacaleasca putin … dar nu se apropie nici pe departe de carisma si altitudinea lui Jello.

S-a incins putin atmosfera si s-a trecut timid la miscare in fata scenei. La pauzele dintre piese incerca sa-i imite atitudinea vocala si incisiva a lui Jello. Asta nu prea a functionat pentru ca unele teme abordate nu spuneau mare lucru. De exemplu, incerca sa ne explice ca fotbalul actual nu e fotbal si ca doar fotbalul american e fotbal. Am sarit peste piesa asta. Pe urma a inceput sa o lungeasca mult vorbind intre piese. Mai mult decat atat, am tras putin cu ochiul pe youtube inainte si unele din textele alea ‘spontane’ pe care le spunea, se cam repetau cuvant cu cuvant la fiecare concert. Asa ca nu am muscat-o nici pe aia ca e prea batran pentru punk rock, nici ca se opreste din cantat.

Una peste alta, au inceput sa se mai incinga spiritele pe parcurs ce-au inceput sa se auda Police Truck, Kill The Poor, To Drunk To Fuck.

Mi-a placut cand mosh-pitul a devenit boschetareala punk dar era pe acolo si ceva prostie, la un momend dat s-a lasat si cu ceva bataie la pogo. Specific cumva … punk-ul este si pentru idioti. In fine, dupa ceva incaierari si ciocniri la care am luat parte, idiotii au fost neutralizati, s-au potolit si am continuat petrecerea. Si ei e oameni. Nu de alta dar de aia exista Nazi Punks Fuck OFF !! Iar la piesa asta, dupa un speech foarte lung al intregii trupe s-a creat haos in fata! La sfarsit am gasit pe jos o pereche de adidasi si o carte. Uite ca sunt si intelectuali punk-istii astia.

Si nici nu avea cum sa fie altfel la piesa asta, este un imn al verticalitatii care se afla in top 10 cele mai bune piese punk ever.

M-am consumat pe California Uber Alles si Holiday in Cambogia, a fost o seara destul de incendiara !!

La sfarsit s-au facut poze si s-au dat autografe … toti regretand ca nu e Jello cel care face asta.

Am terminat seara unde altundeva decat la bar, la povesti si aberatii nocturne de betie avansata.

Scris de: Ciprian , 8 iulie 2018

Ultima modificare: Ciprian , 9 iulie 2018