20 de ani de Sobolani

•  

Acum o saptamana am fost sa-i vad pe baietii de la OCS, sarbatorind 20 de ani de muzica. Am tot fost la concertele lor cam de cand au inceput sa cante, dar n-am scris inca despre ei pana acum … cred ca 20 de ani e o ocazie buna.

Am ajuns in Expirat pe la 9, clubul e intr-un spatiu mare si foarte bun de concerte langa Parcul Carol, cam pe unde a fost un Metalhead Meeting candva, pe Constantin Istrati nr. 1.

Au un loc de sandwich-uri si 2 baruri, spatiul este aerisit, mare, mi se pare excelent fata de spatiul inghesuit din centrul vechi. Inauntru, sala e foarte modernizata, cu o calitate acustica foarte buna, ar trebui tinute mai multe concerte aici, poate concura destul de bine cu Control la capitolul concerte.

Cand am intrat cantau Unflicted, o trupa de pop rock as putea spune, care nu mi-a captat cu nimic atentia asa ca am deschis telefonul, asa ca m-am ocupat putin de noul meu hoby de tranzactii crypto.

In fine, a trecut o vreme si au intrat pe scena sobolanii. Nu mai sunt la fel de copii dar au ramas tot acolo, la vremea cand o luau ‘Razna’ in ‘Piata Romana’. Le-au cantat pe la inceput cu acelasi haz si fler ca intotdeauna.

In public erau multi pusti de aproximativ 20 de ani la o trupa care, culmea, sarbatoarea 20 de ani. Dar Omul cu Sobolani e oricum o trupa pentru copii, pentru cei care vor sa ramana putin cu mintea prin liceu.

Dan e la fel de vocal si cand glumeste si cand canta, Nucu are aceeasi prezenta si statornicie. Trupa se prezinta la fel, nu a evoluat undeva anume pentru ca nu prea aveau unde, dar au pastrat aceeasi calitate ascunsa si interioara a unei muzici care merge difuzata la aproape orice post de radio. Cu toate asta este excelent ca OCS inca exista si ma fac sa ma simt tanar ori de cate ori meg la un concert cu ei.

La Moska si In zbor m-am luat si eu de cap si m-am miscat putin, in rest nu pot sa zic ca am putut tine pasul entuziasmul general, acum aproape 20 de ani publicul era parca ceva mai interiorizat.

Au incheiat seara cu poze, multumiri publicului pentru cei 20 de ani si cu mult ceruta Dau 2 beri goale pentru una plina …

Si-am incalecat pe-o sa, si v-am spus povestea asa.

Va urma … OCS va mai canta …

Postat în:

Cronica de concert

|

Etichete:

Scris de: Ciprian , 18 decembrie 2017

Ultima modificare: Ana , 19 decembrie 2017


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.