Zbor fara motor cu nava 3B

•  

In momentele ce urmeaza am sa povestesc despre unul dintre cele mai interesante concerte la care am asistat. Pe Torsan Bălan l-am vazut cu putin timp in urma in formula Multumut si am ramas impresionat, sufla in instrumente incantator, cu spor si patima.

Planul era sa aduc o camera pe care sa o montam pe bar sa se vada totul frumos de sus. Cum m-am dezmeticit tarziu ca trebuie sa ajung la concert, m-am aruncat direct in uber si am ajuns pe fuga la bar. La fata locului, rulau niste proiecte hipnotice, iar muzica experimentala era la ea acasa, umbla prin toate ungherele urechilor si ale creierului.

Mi s-au ridicat antenele cand am auzit o voce care anunta peisajele si obiectivele care se puteau vedea imprejur. Era solistul, care, cu o sapca de capitan vorbea infundat si juca rolul pilotului. Canapeaua facea parte din scena si de pe ea s-a ridicat Samantha, stewardesa zborului, care a inceput sa indice teatral instructiunile de zbor pe care le-am gasit sub scaun si completau bizar de interesant momentele psihedelice. Sunetele jucau rolul motorului si ambientelor sonore din aeronava. Nu dupa mult timp mi-am dat seama ca barul era de fapt un avion aflat in zbor, iar culoarul dintre mese era cel al pasagerilor.

Zborul, adica concertul, a evoluat foarte interesant, Torsan ne-a trecut prin diverse instrumente de suflat, Smaranda a completat mereu scenele prin diverse gesturi teatrale, de comedie foarte artistica, cu o prestatie foarte reusita si sex appeal. Avea mereu interactiuni cu echipajul navei si cu oamenii (pasagerii) din public. Pe unii i-a pictat cu oja, pe altii i-a invitat la dans, fiecare a fost implicat cumva in actiunea zborului … si cu toata lumea a organizat o tombola in timpul show-ului care a stranit amuzamentul, iar unii din spectatori (pasageri) au castigat niste culegeri ilustrate cu sculptura.

Ca orice lucru placut zborul s-a apropiat de sfarsit, instrumentele si sunetele au simulat aterizarea, decelerarea si oprirea motorului. Am avut senzatia permanenta a unui zbor aproape real cu avionul, calatoria a fost una auditiv si imaginativ senzoriala.

Fireste, aplauzele specifice calatorilor romani de la sfarsitul zborului au fost pentru actul concertului. Experienta a fost deosebit de placuta si am stabilit ca merita repetata.

Am aflat, se pare, ca toata tematica concertului a fost facuta si personalizata in jurulul barului, deoarece are in interior cumva forma unui avion. Oricum, imaginatia declansata de echipa muzicala i-a dat froma asta psichedelica.

Postat în:

Cronica de concert

|

Etichete:

Scris de: Ciprian , 25 mai 2019

Ultima modificare: Ciprian , 6 iunie 2019