The Tiger Lillies in Control

•  

Aseara am ajuns in Control sa vad pentru a 3-a oara The Tiger Lillies. In mod normal n-as fi putut intra la concert, am aflat acolo ca e sold out de 3 zile. Dar insistent cum sunt, am reusit totusi sa intru … breaking the law. Inauntru era o atmosfera misto, dar incomod de plin.

Martyn canta la pian niste romante psichedelice de toata frumusetea si a tinut-o asa multa vreme. Sunetul a fost foarte bun, sala asta Berlin din Control este cred, cea mai buna sala de concerte din Bucuresti … pacat ca nu e mai mare. Era liniste in sala si toate urechile si ochii erau atintiti asupra lui Martyn, care insira versurile ultimului album, un vers mai macabru decat altul. Trebuie sa ai o doza buna de umor negru ca sa vii la concertele Tigger Lilles … temele abordate sunt aceleasi: drogurile grele, sexul infractional, crimele, moartea si in general filozofia neagra. Ca la teatru, concertul a fost intrerupt de o pauza, moment de respiro pentru toata lumea, sala fiind aglomerata peste capacitate.

Barul scump ca in centrul orasului, dar cu o varietate larga de beri, eu am tinut-o tot concertul asta pe Guiness-uri. Trio-ul Tiger Lillies a revenit dupa pauza, si a pastrat aceeasi tonalitate sinistra, accelerand pe parcurs usor ritmul, Adrian trecand de la contrabas la chitara, iar Martyn trecand de la pian la acordeon si uneori la mandolina. Atmosfera cantecelor a devenit mai vesela, dar versurile au ramas la fel macabre, ca doar e dark cabart. Trupa experimenteaza foarte mult, incepand cu vocalizele de opera ale lui Martyn si continuand cu un gipsy punk de avantgarda … avand chiar un dialog interactiv si amuzant cu publicul, in timpul pieselor. Fata de celelalte 2 concerte insa, n-am regasit nici macar o piesa cunoscuta pe parcursul show-ului, se pare ca au cantat exclusiv de pe ultimul lor proiect, mai melancolic dar reusit.

Dupa ce au ispravit cu asta, Martyin a spus … now we do requests, iar dupa ceva parlamentari cu publicul, au cantat odata cu biss-ul cateva din piesele consacrate, printre care Start a Fire si Bully Boys.

La final, probabil din cauza tematicii, concertul m-a bagat intr-o depresie frumoasa, pe care am baut-o cu spor pana spre dimineata.

Scris de: Ciprian , 14 octombrie 2018

Ultima modificare: Ana , 15 octombrie 2018