Pinholes in Control

•  

Umbland aiurea pe net am gasit o trupa romano-moldoveneasca interesanta, Pinholes, care (asa cum rar se intampla) canta exclusiv in romana. Nu mi-a luat mult sa-i ascult, sa-mi placa, si sa merg la ei la concert. Asa ca am ajuns pe seara in Control, cel mai nealternativ local cu concerte alternative.

Lume multa nu era, dar am gasit o atmosfera placuta, un sunet bun, si asta a contat. Pinholes e formata din niste baieti foarte tineri, 3 chitaristi si-un tobar. Au dat startul la chitari si la versuri poetice usor nihiliste care mi s-a parut ca aduc pe alocuri cu OCS. La partea muzicala, chitarile au facut un joc post rock lent si au fost insotite de versuri imaginative cu diverse descrieri extrasenzoriale si tonalitati melancolice. Daca n-ar fi cantat si vocal, prestatia lor ar fi alcatuit oricum un concert post rock foarte bun, dar prezenta versurilor a completat instrumentalul, cum nu se putea mai bine.

Au avut destule momente psihedelice integrate in show, prin atacarea ocazionala a corzilor. Piese de remarcat: Cand Pluto era planeta, Avem un loc (in cap), Cum?!

La finalul concertului li s-a cerut si au mai dat un bis, a mai crapat un cablu, vocalul a mai tinut publicul putin de vorba si dupa inca o baie hipnotica de riff-uri post rock reusite au anuntat sfarsitul. Iar bonusul de final a fost un cover la dementa Terrirotiral Pissing, in timpul caruia cineva din public s-a suit pe scena si-a fost lasat sa cante versurile in microfon.

E de consemnat cand vezi o trupa romaneasca noua sincera si bine definita, care-ti face seara. Merita incercati.

 

Postat în:

Cronica de concert

|

Etichete:

Scris de: Ciprian , 16 martie 2018

Ultima modificare: Ciprian , 20 martie 2018


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.