Metallica in 2019

•  

A fost Metallica in 2019 un concert pe care ti l-ai dori sa il mai vezi?

N-am sa sar cu concluzia, iar daca ai fost sau nu a fost te las pe tine sa decizi. Am sa-ti povestesc de-a fir a par ce am observat eu.

Recunosc, am intrat in incinta Arenei Nationale un pic capsat din cauza unui incident premergator. Da, probabil ca eram suficient de carcotas incat sa ma enerveze orice.

Mi-a placut? Categoric Da! … si Categoric Nu! .

Am adorat fiecare moment al unei formatii cu care am crescut. Melodii cantate de niste unii bunicuti in seara asta (fraza alambicata intentionat!). Dar sa recunoastem, la orice ora, in orice zi si oriunde ai asculta Metallica ramane Metallica.

Am juisat pe multe din melodiile metalice ale Metallicii la concert, dar nu pot sa nu observ ca nu suntem in stare sa organizam nici in ziua de astazi un eveniment ca lumea. Stadionul a fost impartit pe sectoare asa cum era de asteptat. Se pare ca tribunele au avut viata diferita fata de gazon fie ca a fost el Gazon A sau B. Langa scena erau locurile alea selecte cu bilete in valoare de mai multi leuti, cel putin un numar cu patru cifre care nu incepe cu 1. Dar sa-I lasam pe “cremosi” in pace si sa ne uitam un pic la tribuna.

Amici de-ai mei care au prins loc in tribune s-au bucurat de un “top-down” view superb. Tonetele cu bautura si alte cele necesare fericirii erau frumusel si aerisit puse pe holurile si pasajele din exterior. Pofta sa ai ca era de unde. . Pe gazon insa povestea este cu totul alta. Cozi infernale la bere inca de la inceput, dar aproape nimeni doritor sa bea ceva in timpul concertului. Si chiar daca berea curgea siroaie… incete.. lente… absolut abominabil de lente, nu se putea plati cu cardul. Cum? Cu reclama mastercard peste tot, te loveai de “cash only” care era fraza zilei? Imaginati-va surprinderea cand, dupa 30 de minute de stat la coada si nu, nu exagerez, ajungi in fata hotarat sa cumperi nu cele doua beri dupa care venisei ci opt ca sa nu mai stai a doua oara. Comanzi, iti vin paharele, scoti cardul si.. ciu ciu! Baiatul se uita dezamagit si-ti face semnul ala din manuta frecand policele peste indice si degetul mijlociu. Cum nu stii despre ce vorbesc? Am mai zis – cash ONLY!

Poate puteti spune ca macar a fost bere din belsug, ei bine, nici asta! Berea s-a terminat undeva la jumatatea concertului. Era ceva tarie ramasa desigur, dar de la jumatatea concertului nu mai existau pahare cu lichid galben pe gazon. Poate ca era un mijloc de protectie al publicului caci buzile erau celebrele Toi-Toi cu miros din belsug si cacare pe masura. Evident undeva la subsolul stadionului atat de departe ca mai bine dadeai o fuga sa te pisi acasa.

Dar dar, concertul… de ce nu spui nimic despre ceea ce ai platit sa vezi? Sunetul? Hem, asa si asa. Recunosteai melodiile, dar clar nu era calitatea pe care ai fi asteptat-o de la un concert Metallica. Suna ca si cum ar fi pus muzica vecinul de la doi. Scena cam mititica si uratica, mai exact un ecran mare, schilod, facut din ceva impletitura metalica flancat de jumatate de M si de A din deja celebrul logo. In rest instrumente mici, puchinoase. Adicatelea scena era joasa asa ca daca gena ta nu te-a facut sa ai minim 200 de cm in inaltime pot sa spun doar ca “imi pare rau ca ai nimerit pe gazon”. Bunicutii se perindau pe scena si cantau filmati cu filtre care mai de care mai agresive pe ecranul din spate. Rosu aprins, contrast infiorator, iar interactiunea cu publicul se rezuma la cateva fraze pe stilul “How are you feeling – yeeeee” sau “Are you Metallica – yeeee”. S-a bifat si asta!

A cantat publicul? A cantat. S-au bucrat? S-au bucurat. Insa tot romaneste asa, ne bucuram ca vedem un concert dar nu putem taxa modul in care ne este vandut. Stilul ala “las ca merge si asa”. Bulibaseala cu biletele vandute initial, “Sold OUT”-ul de dupa si suplimentarea agresiva dinainte de concert. Cu alte cuvinte s-au vandut dupa ureche si in batjocura. Stiu insi care au dat sume exorbitante crezand ca nu mai sunt bilete ca, mai apoi, sa fie eliberata inca o serie, si inca una si inca una. Bisnita nene. Curat bisnita! . In concluzie? Metallica rocks. Evenimentul insa dezamagitor! Poate sunt eu carcotas si te-ai simtit bine la concert. Mi-ar placea sa fiu contrazis. Pune-ti intrebarea – ai revedea concertul asta vreodata acasa sau ai allege alte concerte ale greilor rock-ului?

Postat în:

Cronica de concert

|

Etichete:

Scris de: Filip , 17 august 2019

Ultima modificare: Filip , 17 august 2019