2 Paie la 3 Betivi

•  

Cu ajutorul Tudoritei care e la bar in fiecare vineri seara, lacasul nostru de cult a gazduit primul concert. Doi ‘muschetari’, zisi Corbu si Igor de la trupa Ad Hoc (trupa cu 8 membrii de inspiratie folclorica si medievala), fac impreuna duetul 2 Fire 2 Paie. Asa ca ne-am vorbit, ne-am sfatuit, am anuntat concertul pe ici, pe colo, ca sa vina lumea. Barul, fiind micut si limitat in locuri, n-a fost greu de umplut. Fiind insa si limitat in decibeli (probleme cu vecinii) totul a fost complet acustic, n-a fost nimic trecut prin statie si din cauza asta a iesit foarte bine.

Gazda fiind, am ajuns mai devreme acolo, am dereticat una alta prin bar, rearanjat mesele, scos canapeaua din bar si asezat scena cu 2 scaune si 2 lumini. Odata veniti, baietii au si pus mana pe chitara si vioara sa testeze acustica locului care, dupa spusele lor, s-a prezentat bine. Am stat apoi la bere si la vorba cu Corbu, povestind de una de alta pana a inceput sa se adune lumea. Pe la 10 si ceva s-a umplut barul si s-au ocupat toate mesele rezervate, asa ca baietii s-au apucat de treaba.

Nefiind nimic in priza si cei doi fiind inconjurati de prieteni, s-a creat o atmosfera calda si directa. Dupa o introducere instrumentala, au facut Cantecul de check in, adica: “check in, ce dor, ce jale”.

Au cantat si alternat melodii de vin, cabana si suieta sau reinterpretari folclorice culese si compozitii proprii. Au folosit cu strasnicie vioara, chitara si un instrument – jucarie numit kazoo. Interesant este ca tonul cantecelor a fost si de veselie si tristete in acelasi timp. Dialogul direct dintre piese a incalzit atmosfera intima din bar si ne-au facut pe toti sa ne simtim bine.

Foarte buna interpretarea Goodbye Blue Sky, finalizata amuzant. Cica, cantec vesel pentru sinucigasii in serie:

Scuzati vocea mea dezacordata din finalul filmarii.

A urmat apoi un cantec la fel de melancolic, dar hazliu: Balada Bolnavicioasa. Si altele. Apoi au cantat si in rusa si in mai multe limbi ale betivilor din bar.

N-a fost cu bilet de intrare, dar a fost cu bilet de iesire, adica fiecare a platit cat a dorit, pentru sustinere si incurajare.

Fireste ca am stat pana dimineata, barmanii mosteniti de la Fri Kultur stiind sa intretina mai departe atmosfera prin muzica si spirit.

Scris de: Ciprian , 16 decembrie 2016

Ultima modificare: Ciprian , 2 iulie 2017


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.