Proiecție: Balta Albă & Șueta din Titan

•  

Primele date despre Balta Albă dateaza din 1813, de pe vremea domnitorului Caragea: o epidemie de ciumă omorîse peste 50 de mii de oameni, iar una dintre gropile comune în care erau îngropați se afla aici. Varul nestins care se arunca peste morți era împrăștiat de ploi formînd bălți albe.

În anii 1960, într-un București în plină expansiune, aici apare un cartier mai select. În majoritatea blocurilor noi locuiau militari, profesori, oameni de cultura, iar în vecinatate apăreau fabrici și uzine, lucru care aducea un număr mare de muncitori și făcea cartierul foarte pestriț.

O particularitate a cartierului e apariția unui mare numar de muzicieni, ceea ce-l face unic nu doar în București, ci în întreaga țară: în cei cățiva km pătrați aveai hard rock, new wave, avangardă, hip-hop, jazz, electro, muzică clasică și lăutarească. Iris, Timpuri Noi, Partizan, Sarmalele Reci, IL-Egal, Marijuana, Maxim Belciug sînt doar cîteva nume de trupe cu rădăcini în cartier.

Documentarul lui Silviu Munteanu dezvăluie povești ale muzicienilor și ale cîtorva dintre personajele neaoșe. Aflăm despre cartier, despre muzica celor din cartier și despre contextul socio-cultural de acolo.

Pentru că filmul “Balta Albă” împlinește 8 ani de la lansare, îl proiectăm, discutăm și comentăm cu o gașcă Titanică: Silviu Munteanu (Regizorul), Adrian Plesca (Artan), Răzvan Moldovan (Suedezu), Mihai Iordache, Florin Dumitrescu (Textier), Mircea Florian, Eugen Nuțescu (Oigăn), Victor Popescu (Brazda lui Novac).

Pentru o călătorie completă în istoria Titanului, proiectăm și documentarul regizoarei Medicne Madison, “Suita Titan”, o incursiune muzicală cântată și povestită nostalgic, pe malul lacului IOR.

Intrarea liberă,
Donațiile libere,
Spiritul liber!

Pagina evenimentului https://www.facebook.com/events/1562162914621293?ref=newsfeed

Postat în:

Evenimente


Mathmatrix (Experimental & IDM )

•  

Mathmatrix, aka Brazda lui Novac sau BLN, sau Victor Popescu, din București, creator de muzici din 1997. Mathmatrix aranjează sunete clasice IDM cu elemente experimentale, grindy și glitchy, rezultândun flow palpitant și energetic.

Matelariale:
2010 – Brazda lui Novac
2013 – Modern
2018 – Reworked Rewired Vol 1
2019 – Multiverse
2022 – Mathmatrix
2023 – Fractal Harmonies

Intrarea liberă,
Donațiile libere,
Spiritul liber!

 

Pagina evenimentului https://www.facebook.com/events/2363736733837388/?ref=newsfeed

Postat în:

Evenimente
Metale Letale XXVII @ cu Hunter

•  

Crust punk, d-beat, grindcore, powerviolence si ceva death, așa se vor auzi Metalele Letale XXVII, cu Hunter la butoane.

Da, ne îmbătăm cu muzici. Pe albume. Pe bilete. La 22.00 dăm play unui album, ochești coperta de pe pereții barului, o dai jos și primești un bilet la concertul Pero Defformero din Quantic, un ‘turbo folk metal cu recalificare tehnică made in Yugoslavia’.

Instucțiunile concursului aici https://www.youtube.com/watch?v=CrS0id0YKD8

Stay metal,
Stay mental,
Stay free!

Pagina evenimentului https://www.facebook.com/events/287509420678112/?ref=newsfeed

 

Postat în:

Evenimente

|

Etichete:Bilet: Concert Survolaj, Quantic 22 Martie

•  

Cei patru pelerini ai rock-urilor sfinte se intorc dupa 14 ani în București. Au fost pe 2 Decembrie într-un concert exclusiv la Trei Bețivi Bar, iar pe 22 Martie 2024 vor cânta din nou pentru publicul larg din București în Quantic Club.

Înființată în ’87 la Timișoara, a devenit rapid o trupă cult la începutul anilor ’90. Un reper în istoria rock-ului autohton și pionierii rock-ului psihedelic din România. Au inovat prin îmbinarea genurilor muzicale, expermentând cu elemente de hard rock, progresiv sau free jazz, pentru a crea un sunet devenit emblematic.

„Ei nu mai cântau… Ei erau muzica… Tot corpul lor cânta, tot corpul lor era într-o stare de creaţie, toată fiinţa lor, şi sufletul, şi mintea, şi fiecare celulă din trup.” (Florian Pittiș 1990)

Prețul unui bilet este 80 lei în presale și 100 de lei în ziua concertului.

Pagina evenimentului https://www.facebook.com/events/1552759772243085

Postat în:

Evenimente


Serenade Fatale 7 @madebygxb

•  

Serenade fatale se intoarce cu o noua editie @madebygxb – Un mix de muzica 80s synthpop, UKGarage, Techno si Jungle.

Facem și concurs sub/cultural pe muzici. La 22.00 dăm play unui album icon. Dă jos coperta albumului de pe pereții barului și primești 2 băuturi la alegere din partea casei și 2 invitații în striptease club la Păpușa Masculină cu Partizan, organizat de Trei Bețivi: https://www.facebook.com/events/1454955198568311

Stay mental, stay funky, stay free!

Pagina evenimentului https://www.facebook.com/events/916246886790410/?ref=newsfeed

Postat în:

Evenimente


Desolate Moors ( Psychedelic/ Progressive )

•  

Vă invităm într-o nouă dimensiune muzicală, a unui proiect psichedelic complet, un atac senzorial desăvârșit și o experiență completă de levitație asupra realității. Ceea ce veți auzi este lucrat într-o conștiință muzicală aparte, de Desolate Moors:

Vlad Gheorghe: Guitars, Vocals
David Stoica: Organ, Vocals
Toma Lazurca: Drums

Prin explorarea instrumentelor, a compozițiilor electronice și a soundscape-urilor spațiale psihedelice, trupa îndeamnă publicul la o abordare introspectivă a vibrației și a ritmului.

Pe 17 Octombrie ’23, Desolate Moors a lansat albumul lor de debut intitulat “Garden of the Madman”, primind recenzii pozitive din partea mai multor critici din scena muzicală actuală.

Intrarea și senzațiile sonore sunt libere!
Suținerea proiectului, pe bază de donați

Pagina evenimentului https://www.facebook.com/events/960999642210987?ref=newsfeed

 

Postat în:

Evenimente