Videograme, Concert și Mărturii din ’89

•  

22 Decembrie, ora 12:00. Se crează un vid de putere iar pe seară haosul și gloanțele încep să se împrăștie din nou pe străzi. Rememorăm totul printr-un documementar remarcabil, Videogramele unei Revoluții, printr-un concert tematic cu trupa Clar de Lună și discuții cu revoluționarii, participanți direct la evenimente.

——————-

Cum putem analiza mai bine revoluția decât urmărind însăși filmările evenimentelor care au schimbat o lume în câteva zile …

Harun Farocki şi Andrei Ujică asamblează într-un film de lung metraj, mișcările de stradă, de televiziune și politice, în ordinea întâmplărilor, așa cum au avut loc și cum au fost înregistrate. Filmul a devenit o referință de analiză internațională a celei mai sângeroase revoluții anticomuniste din Europa.

—————–

Invitații noștri sunt Dana Badea și Egmont Pușcașu, participanți direct în evenimente. Revoluționara Dana Badea a ajuns chiar în arestul Miliției, în timp ce adolescentul Egmont Pușcașu a fost martorul principalelor etape ale revoltei bucureștene. Deși de vârste și trasee în viață diferite, cei doi s-au implicat din plin, iar acum ne vor relata ce au trăit și simțit în acele zile unice.

Intrarea și cugetul sunt libere!

Pagina evenimentului https://www.facebook.com/events/3392383157717575

Postat în:

Evenimente

Scris de: Ciprian , 17 decembrie 2022

Ultima modificare: Ciprian , 27 decembrie 2022


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.