Videograme, Concert și Mărturii din ’89

•  

22 Decembrie, ora 12:00. Se crează un vid de putere iar pe seară haosul și gloanțele încep să se împrăștie din nou pe străzi. Rememorăm totul printr-un documementar remarcabil, Videogramele unei Revoluții, printr-un concert tematic cu trupa Clar de Lună și discuții cu revoluționarii, participanți direct la evenimente.

——————-

Cum putem analiza mai bine revoluția decât urmărind însăși filmările evenimentelor care au schimbat o lume în câteva zile …

Harun Farocki şi Andrei Ujică asamblează într-un film de lung metraj, mișcările de stradă, de televiziune și politice, în ordinea întâmplărilor, așa cum au avut loc și cum au fost înregistrate. Filmul a devenit o referință de analiză internațională a celei mai sângeroase revoluții anticomuniste din Europa.

—————–

Invitații noștri sunt Dana Badea și Egmont Pușcașu, participanți direct în evenimente. Revoluționara Dana Badea a ajuns chiar în arestul Miliției, în timp ce adolescentul Egmont Pușcașu a fost martorul principalelor etape ale revoltei bucureștene. Deși de vârste și trasee în viață diferite, cei doi s-au implicat din plin, iar acum ne vor relata ce au trăit și simțit în acele zile unice.

Intrarea și cugetul sunt libere!

Pagina evenimentului https://www.facebook.com/events/3392383157717575

Postat în:

Evenimente

Scris de: Ciprian , 17 decembrie 2022

Ultima modificare: Ciprian , 27 decembrie 2022


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.