Forturi, Geografie și Istorie @ cu Andrei Ionel

•  

Duminică de la ora 18.00, proiecții, discuții, proiecție, forturi, istorie, georgrafie, cu Andrei Ionel.

Şoseaua de Centură a capitalei, în lungime de 70 de kilometri, împreună cu linia ferată paralelă, au fost construite special şi concomitent cu evoluţia lucrărilor la forturi.

Pe fondul presiunilor a trei puteri mondiale asupra Principatelor Unite – Imperiul Otoman, Imperiul Austro-Ungar şi Imperiul Rus – Carol I (principe între 1866 şi 1881, rege între 1881 şi 1914) ordonă mai multor comisii de ofiţeri înalţi să studieze posibilitatea fortificării unor obiective din Câmpia Română.

S-a stabilit că cele două priorităţi mai complexe sunt „Cetatea Bucureşti”, un inel fortificat în jurul capitalei, şi Linia fortificată Focşani – Nămoloasa – Galaţi, ultima dintre ele menită să oprească numai atacurile dinspre nord-est.

La 20.00 proiectăm filmul:
Fort De Loncin – History’s Turning Point

După ce trecem prin istoria forturilor din București, vedem documentarul Fort de Loncin, unul dintre ultimele forturi din Liège care a fost bombardat de nemți.

Liège a fost atacat pentru prima dată pe 6 august 1914. Loncin a fost bombardat masiv timp de trei zile, între 12 și 15 august, înainte ca una dintre cele două reviste ale sale, cu douăsprezece tone de explozibil, să explodeze.

Intrarea liberă!

Pagina evenimentului https://www.facebook.com/events/990732969196258

Postat în:

Evenimente

Scris de: Ciprian , 14 iunie 2024

Ultima modificare: Ciprian , 14 iunie 2024


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.